Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą

Szpileczki i babeczki
Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą
4 papryki czerwone,
100 g kaszy jęczmiennej,
500 g mięsa mielonego,
2 jajka,
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 płaska łyżka ziół prowansalskich.
Paprykę kroimy wzdłuż na pół.

Pozbywamy się gniazd nasiennych.

Kaszę gotujemy do miękkości, studzimy.

Do mięsa dodajemy przyprawy, koncentrat, jajka i ugotowaną kaszę.

Dokładnie mieszamy.

Faszerujemy paprykę przygotowanym farszem.

Wykładamy na blaszkę piekarnikową.

Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 26 października 2018 - 17:05

Uwielbiam faszerowaną paprykę 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 26 października 2018 - 19:53

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies