Orkiszowe ciasto z majonezem

Szpileczki i babeczki

Orkiszowe ciasto z majonezem


Ciasto;
1/2 szklanki mąki tortowej,
1/2 szklanki mąki orkiszowej,
3/4 szklanki cukru,
budyń śmietankowy (40g),
4 jajka,
3/4 szklanki majonezu,
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
Mleczna czekolada.
Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy majonez i miksujemy na małych obrotach. Następnie dodajemy wymieszane mąki, budyń i proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy.

Okrągłą blaszkę 26 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy jasne ciasto, a następnie ciemne.

Ciasto pieczemy 45-50 minut, do suchego patyczka.


Na gorące ciasto ścieramy czekoladę. Studzimy.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Edita Guhl 3 listopada 2019 - 10:07

Super ciasto i to z majonezem. Bardzo fajny przepis i jakie piekne wzorki 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 6 listopada 2019 - 19:21

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies