Makaron z sosem pomidorowym, kurczakiem i szparagami

Szpileczki i babeczki

Makaron z sosem pomidorowym, kurczakiem i szparagami
500 g makaronu świderki,
1 podwójna pierś z kurczaka,
1 mała cebula,
500 ml przecieru pomidorowego,
10 szparagów,
sól i pieprz do smaku,
1 pieprzu ziołowego,
1łyżeczka oregano,
1 łyżeczka bazylii,
1 łyżeczka słodkiej papryki.
Makaron gotujemy al dente.

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę.

Na patelnię wlewamy olej i podsmażamy mięso.

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do kurczaka, chwilę smażymy.

Następnie dodajemy szparagi pokrojone w mniejsze części.


Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i przyprawiamy do smaku, chwilę dusimy.

Podajemy z makaronem.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies