Focaccia z suszonymi pomidorami i szparagami

Szpileczki i babeczki

Focaccia z suszonymi pomidorami i szparagami
 
300 g mąki,
50 g otręb pszennych,
150 ml wody ciepłej,
25 g drożdży,
1 łyżeczka cukru,
1 łyżeczki soli,
2 łyżki oliwy z pomidorów,
100 g suszonych pomidorów w oliwie Ponti,
1/2 łyżeczki bazyli,
1/2 łyżeczki oregano,
4-5 szparagów.
Drożdże rozkruszamy, wlewamy wodę, dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Do dużej miski wsypujemy mąkę, otręby,sól i zioła. Wlewamy zaczyn.

Suszone pomidory kroimy w kostkę.
Dodajemy do miski wraz z olejem.
Zagniatamy ciasto.
Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.

Ciasto wałkujemy na kształt koła około 25 cm.
Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Szparagi kroimy na mniejsze kawałki.

Układamy na ciaście.
Pieczemy 30 minut do zrumienienia.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies