Kruche ciastka z otrębami owsianymi i czekoladą
1 kostka masła,
0,5 szklanki cukru,
2 jajka,
2,5 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
garść słonecznika,
1 mleczna czekolada,
garść wiórków kokosowych.
garść rozdrobnionych orzechów.
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Wbiajamy jajka. Czekoladę kroimy w małą kosteczkę. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy.
Pieczemy 20 – 25 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Smacznego 😉
4 komentarze
Rewelacyjnie wyglądają te ciasteczka 🙂 Takie mogłabym i codziennie zjadać 🙂
😉
Gosiu to ja się wpraszam na kawkę 😊
Zapraszam 😉