

Kotlety mielone z soczewicą i majonezem
1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
2 jajka,
3 łyzki bułki tarej,
2 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżka ziół prowansalskich.
Do mięsa dodajemy jajka, bułkę tartą, przyprawy i majonez. Soczewicę odsączamy z wody i dodajemy do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Z mięsa formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki. Aby mięso lepiej się formowało zwilżamy dłonie w wodzie.
Smażymy na rozgrzamym oleju z każdej strony na złoto.
Smacznego 😉
4 komentarze
ciekawa propozycja 🙂
😉
Świetnie wyglądają 🙂
Po nowe inspiracje zapraszam do mnie http://pelen-brzuszek.blogspot.com/
360683 358625I like this post quite a lot. I will definitely be back. Hope that I can go by way of more insightful posts then. Will likely be sharing your wisdom with all of my friends! 122436