Kiełbasa pieczona z warzywami i morelami

Szpileczki i babeczki

Kiełbasa pieczona z warzywami i morelami
3 małe pętka kiełbasy,
1 cebula,
1 czerwona papryka,
4 morele,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka bazylii,
3-4 łyżki oleju.
Przyprawy mieszamy z olejem.
Kiełbaski dzielimy na mniejsze kawałki.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w większą kostkę.
Z moreli usuwamy peski.
Warzywa,morele i kiełbasę mieszamy z mieszanką przypraw.

Naczynie żaroodporne przykrywamy folią aluminiową.

Wykładamy kiełbaski z warzywami i morelą.
Przykrywamy folią i pieczemy około 30 minut.
Następnie zdejmujemy folię aluminiową i pieczemy jeszcze 5-10 minut do zrumienienia.

Podajemy z ulubionymi sosami.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies