![](https://szpileczkiibabeczki.pl/wp-content/uploads/2016/10/n2B2528502529.jpg)
250 ml mocnej kawy,
400 g herbatników,
500 ml śmietany 30 %
4 łyżki cukru,
10 g żelatyny.
400 g herbatników,
500 ml śmietany 30 %
4 łyżki cukru,
10 g żelatyny.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami zamoczonymi w kawie. Masę śmietanową mieszamy z ostudzoną żelatyną. Na herbatniki wykładamy masę (ok 4-5 łyżki) przykrywamy warstwą namoczonych w kawie ciastek. Czynność tą powtarzamy,aż skończą nam się składniki. Ostatnią warstwą powinna być śmietana. Posypujemy pokruszonymi herbatnikami i posypką czekoladową. Wkładamy do lodówki na ok 3 godziny.
Smacznego.;)
5 komentarzy
Fajne ciasto 🙂 Proste, szybkie i kawowe 🙂 Już wiem że pożarłabym duży kawałek 🙂
Polecam 😉
A co robić z rozpuszczoną żelatyną?
wpis poprawiony pozdrawiam
455093 490356Chaga mushroom tea leaf is thought-about any adverse health elixir at Spain, Siberia and plenty of n . Countries in europe sadly contains before you go ahead significantly avoidable the main limelight under western culture. Mushroom 484646