Kakaowo-orzechowe kruche ciasto z owocami i pianka

Szpileczki i babeczki

Kakaowo-orzechowe kruche ciasto z owocami i pianka

Ciasto;
2,5 szklanki mąki,
O,5 szklanki orzechow włoskich rozdrobnionych na mąkę,
2 łyżki kakao,
1 kostka masła,
1/2 szklanki cukru,
5 żółtek,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Pianka,
1/2 szklanki cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
5 białek,
100 g wiórek kokosowych,
1 budyń,
1 duży jogurt gruszkowy,
3 serki waniliowe.
Owoce,
1 duża gruszka,
4 brzoskwinie.
Wszystkie składniki ciasta wrzucamy do miski i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy jedną część ciasta. Drugą wkładamy do zamrażalnika na 15 minut.

Pianka:

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy serki i jogurt oraz pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.

Owoce obieramy i robimy w kostkę. Wykładamy na ciasto, następnie wlewamy masę i układamy druga część ciasta.

Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

Konrad 7 lipca 2020 - 20:17

Bardzo fajny pomysł na ciasto 🙂

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies