Faszerowana papryka mięsem mielonym i ryżem

Szpileczki i babeczki

#lowicz

Faszerowana papryka mięsem mielonym i ryżem
5 czerwonych papryk,
500 g mięsa wieprzowo-wołowego mielonego,
3/4 szklanki ryżu,
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka,
zioła prowansalskie,
2 jajka,
3 łyżki bułki tartej,
2 łyżki kaszy manny,
Olej.

Ryż gotujemy do miękkości, studzimy.

Paprykę kroimy na pół i pozbywamy się gniazd nasiennych.



Do mięsa dodajemy ugotowany ryż, jajka, bułkę tartą, kaszę manną, sos uniwersalny i przyprawy.



Mieszamy dokładnie składniki.



Faszerujemy paprykę mięsem.



Polewamy olejem.



Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.



Pieczemy 45-50 minut.



Smacznego 🙂



Jeden sos, wiele dań. Odkryj kulinarne możliwości takie, że Łooo!

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

Chujowa Pani Domu 26 września 2017 - 19:00

Bardzo lubię 🙂 Dla mnie idealnie 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 26 września 2017 - 19:07

😉

Odpowiedz
Zuza 26 września 2017 - 19:03

mniam.. jeszcze posypać odrobinę parmezanem… 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 26 września 2017 - 19:07

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies