#lowicz
Faszerowana papryka mięsem mielonym i ryżem
5 czerwonych papryk,
500 g mięsa wieprzowo-wołowego mielonego,
3/4 szklanki ryżu,
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka,
zioła prowansalskie,
2 jajka,
3 łyżki bułki tartej,
2 łyżki kaszy manny,
Olej.
Ryż gotujemy do miękkości, studzimy.
Paprykę kroimy na pół i pozbywamy się gniazd nasiennych.
Do mięsa dodajemy ugotowany ryż, jajka, bułkę tartą, kaszę manną, sos uniwersalny i przyprawy.
Mieszamy dokładnie składniki.
Faszerujemy paprykę mięsem.
Polewamy olejem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Pieczemy 45-50 minut.
Smacznego 🙂
4 komentarze
Bardzo lubię 🙂 Dla mnie idealnie 🙂
😉
mniam.. jeszcze posypać odrobinę parmezanem… 🙂
😉