Ciasto biszkoptowe z masami wanilia i truskawka

Szpileczki i babeczki

Ciasto biszkoptowe z masami wanilia i truskawka

Biszkopt
5 jajek,
3/4 szklanki cukru,
3/4 szklanki mąki pszennej,
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej.
Dodatkowo
1 łyżka żelatyny,
1 łyżka żelatyny,
Paczka biszkoptów,
2 białe czekolady.

Biszkopt;

Składniki w temperaturze pokojowej.


Mąkę i skrobię przesiewamy.


Białka oddzielamy od żółtek.


Białka ubijamy na sztywną pianę.


Na koniec dodajemy stopniowo cukier i żółtka dalej ubijać.


Do masy wsypujemy mąkę, delikatnie mieszając łyżką.


Masę przekładamy do dużej blaszki.


Pieczemy 180 stopni 35-40 minut.


Studzimy.


Przekrajamy na 2 placki.


Herbatę zaparzamy i studzimy.


Masę truskawkową miksujemy z mlekiem .


Żelatynę rozpuszczamy i studzimy.


Żelującą dodajemy do masy.


Biszkopt nasączamy herbatą.


Wykładamy masę truskawkową.


Biszkopty nasączamy w herbacie i układamy na masę.


Masę waniliową miksujemy z mlekiem.


Żelatynę rozpuszczamy i studzimy.


Żelującą dodajemy do masy.


Wykładamy na biszkopty.


Na wierzch układamy nasączony w herbacie biszkopt.


Czekoladę rozpuszczamy i polewamy wierzch biszkoptu.


Chłodzimy w lodówce


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 26 września 2017 - 12:58

Takie ciasto bardzo chętnie bym zjadła 🙂 Bardzo apetycznie się prezentuje 🙂

Odpowiedz
carts for sale 12 września 2024 - 02:03

993794 672770Hello there! I could have sworn Ive been to this blog before but right after checking by means of some of the post I realized its new to me. Anyhow, Im certainly glad I discovered it and Ill be bookmarking and checking back frequently! 530645

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies