Dyniowe placuszki z miodem i naparem herbacianym

Szpileczki i babeczki

Dyniowe placuszki z miodem i naparem herbacianym
350 g mąki,
200 ml mleka,
pół szklanki startej na małych oczkach dyni,
3 jajka,
olej do smażenia.
Jajka rozkócamy. Stopniowo dodajemy mąkę, napar z herbaty i mleko. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy startą dynię i miód. Mieszamy składniki aż masa będzie jednolita.
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką wykladamy ciasto, formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Możemy posypać cukrem pudrem.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

Unknown 18 października 2018 - 07:30

świetna propozycja

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 19 października 2018 - 18:55

😉

Odpowiedz
Chujowa Pani Domu 18 października 2018 - 09:59

Takiej wersji jeszcze nie miałam okazji jeść, ale chętnie wypróbuję 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 19 października 2018 - 18:55

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies