Ciasto waniliowo-czekoladowe na biszkoptach z bezami

Szpileczki i babeczki

Ciasto waniliowo-czekoladowe na biszkoptach z bezami
0,5 szklanki mleka do nasączania biszkoptów,
1 śnieżka (+2 szkl mleka) Cykoria,
aromat waniliowy,
cukier waniliowy,
1 łyżka żelatyny,
2 łyżki żelatyny,
wiórka kokosowe.

Śnieżkę ubijamy z mlekiem, wsypujemy cukier waniliowy i wlewamy aromat.

Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, jak będzie żelująca łączymy z masą.


Biszkopty przekładamy masą. Nasączamy w mleku i układamy na blaszce wzdłuż biszkoptem do blaszki.

Pozostałością masy polewamy biszkopty.


Masę czekoladową miksujemy z mlekiem.


Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, jak będzie żelująca łączymy z masą.

Połowę wykładamy ma masę waniliową.

Układamy beziki.

Wykładamy pozostałą masę.

Posypujemy wiórkami kokosowymi.


Chłodzimy minimum godzinę w lodówce.



Smacznego 😉


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

6 komentarzy

Chujowa Pani Domu 13 września 2017 - 16:20

Ciasto jak marzenie 🙂 W sam raz do kawki, więc proszę o kawałek 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 13 września 2017 - 18:36

😉

Odpowiedz
Ervisha 13 września 2017 - 17:03

Ciasto ma w sobie to "coś" 😀

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 13 września 2017 - 18:36

😉

Odpowiedz
Marcepanowy Kącik 13 września 2017 - 19:41

Pysznie wygląda -:)

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 14 września 2017 - 09:06

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies