Ciasto kinder bueno

Szpileczki i babeczki

Ciasto kinder bueno

BISZKOPT

MASA ŚMIETANKOWA

MASA BUENO

MASA ŚMIETANKOWA

DODATKOWO

  • duża paczka herbatników,
  • czekolada,
  • posypka czekoladowa,
BISZKOPT; Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i miksujemy. Stopniowo dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach. Suche składniki mieszamy ze sobą i dodajemy stopniowo mieszając łyżką do białek. Mieszamy do połączenia się składników. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na pół. 


MASA ŚMIETANKOWA; Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Żelatynę rozpuszczamy, studzimy. Mieszamy z masą. Przekładamy na biszkopt. Na masę wykładamy herbatniki. 


MASA BUENO; Orzechy rozdrabniamy blenderem na malutkie kawałki (ale nie na mączkę) i chwilę podprażamy na patelni. Masło rozpuszczamy w rondelku razem z cukrem waniliowym i zalewamy nim orzechy, miksujemy razem na wolnych obrotach. Do miski z orzechami dodajemy śmietankę, miód i ponownie miksujemy całość na wolnych obrotach. Dosypujemy mleko i nadal miksując całość ucieramy na puszysty krem. Wykładamy na herbatniki. Na masę bueno wykładamy herbatniki. 


MASA ŚMIETANKOWA; Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Żelatynę rozpuszczamy, studzimy. Mieszamy z masą. Przekładamy na biszkopt. Na masę wykładamy herbatniki. Na masę śmietankową wykładamy biszkopt. Polewamy rozpuszczoną czekoladą. Posypujemy posypką czekoladową. Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies