Barszcz z sokiem pomarańczowym

Szpileczki i babeczki


Barszcz z sokiem pomarańczowym
1 litr wywaru warzywnego,
1,5 szklanki soku z buraków,
2 pomarańcze,
kilka sztuk suszonych grzybów,
1 ząbek czosnek,
sól i pieprz do smaku,
majeranek,

Grzyby namaczamy w bulionie aż zmięknął ( ok 3 godziny). 

Zagotowujemy i podgrzewamy na małym ogniu ok 20 minut, przecedzamy. Wywar ponownie zagotowujemy, wlewamy sok z przeciśniętych pomarańczy, przyprawiamy solą pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 


Na koniec dodajemy sok z buraków, nie gotujemy, podgrzewamy na małym ogniu ok 30 minut. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies