Ciasto kinder cauntry

Szpileczki i babeczki

Ciasto kinder cauntry




Duże opakowanie herbatników,
2 szklanki prażonej pszenicy ,
250 ml śmietany 30 %,
1 tabliczka białej czekolady,
2 łyżki serka mascarpone,
2 łyżki żelatyny,
1 tabliczka mlecznej czekolady,
posypka czekoladowa,

Białą czekoladę rozpuszczamy. Studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i rozpuszczoną białą czekoladę i mieszamy delikatnie do połączenia się składników. Żelatynę rozpuszczamy i wystudzoną dodajemy do masy, wsypujemy również pszenicę i dokładnie mieszamy. 


Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy herbatniki. Następnie masę i przykrywamy herbatnikami. Mleczną czekoladę rozpuszczamy i polewamy ciasto. 


Posypujemy posypką czekoladową. Przechowujemy w lodówce. 


Smacznego.;)

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies