Strucla z owocami

Szpileczki i babeczki
Strucla z owocami

Ciasto

  • 3 szklanki mąki,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • 125 g masła,
  • 2 jajka,
  • 30 g świeżych drożdży,
  • opakowanie cukru wanilinowego,
  • 3/4 szklanki cukru,

Owoce

  • 250 g borówek,
  • 250 g malin,
  • cukier wg uznania.
Drożdże kruszymy, zalewamy mlekiem, wsypujemy łyżkę cukru i odstawiamy na 30 minut. Owoce zasypujemy cukrem i mieszamy lekko rozgniatamy. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy jajka, wyrośnięte drożdże i zagniatamy. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło, znów zagniatamy. 


Z ciasta formujemy prostokąt. Wykładamy smarujemy owocami i zwijamy rulon.Wykładamy do blaszki. Odstawiamy na 10 minut. 


Na koniec posypujemy kruszonką. Pieczemy około 50 minut w temp.180 stopni. 


Smacznego. 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies