- 6 kg buraków,
- 1,5 kg zielonej papryki,
- 7 dużych cebul,
- 2 szklanki wody,
- 2 szklanki cukru,
- 1 szklanka octu,
- 1 łyżka soli,
- 0,5 szklanki oleju,
Buraki umyć i ugotować do miękkości. Ostudzamy, obieramy ze skórki i trzemy na tarce o grubych oczkach. Zieloną paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę.
Składniki zalewy łączymy ze sobą i zagotowujemy, wrzucamy paprykę i cebulę i gotujemy ok 15 minut.Wrzucić buraki i zagotować dodając olej. Przekładamy do słoiczków.
Nie pasteryzujemy.Polecam.
Składniki zalewy łączymy ze sobą i zagotowujemy, wrzucamy paprykę i cebulę i gotujemy ok 15 minut.Wrzucić buraki i zagotować dodając olej. Przekładamy do słoiczków.
Nie pasteryzujemy.Polecam.
1 komentarz
35421 812703There is noticeably a bundle comprehend this. I suppose you created specific good points in functions also. 364193