2 łyżki kawy rozpuszczalnej,
250 g masła,
2,5 szklanki mąki,
1 jajko,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 szklanka cukru,
1 czekolada mleczna.
Masło ucieramy z cukrem i kawą rozpuszczalną. Dodajemy jajko i mieszamy. Mąkę przesiewamy i dodajemy do masy. Czekoladę trzemy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w kosteczkę i dodajemy do ciasta. Mieszamy.
Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy łyżką ciasto w dużych odstępach. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach, do zrumienienia.
Smacznego. 😉
Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy łyżką ciasto w dużych odstępach. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach, do zrumienienia.
Smacznego. 😉