Krążki cebulowe

Szpileczki i babeczki

Krążki cebulowe
2 duże cebule,
3 łyżki mąki,
1 jajko,
ok 3/4 szklanki mleka,
bułka tarta,
szczypta ostrej papryki,
olej do smażenia,

Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w krążki o grubości 5 mm. Jajko roztrzepujemy, dodajemy mleko i mąkę, robimy ciasto jak na naleśniki. 

Do bułki tartej dodajemy ostrą paprykę. Krążki panierujemy w mące, cieście i bułce tartej. Smażymy w głębokim, rozgrzanym tłuszczu na złoto. Wykładamy na papier aby odsączyły się z tłuszczu.


Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies