Warstwowa sałatka z warzyw i groszkiem ptysiowym
2 pomidory,
2 pęczki rzodkiewki,
pęczek szczypiorku,
sałata,
jogurt grecki,
sól i pieprz do smaku.
Warzywa myjemy i osuszamy.
Pomidor kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki w plasterki. Szczypiorek siekamy.
Do każdej szklanki wykładamy warstwowo – pół pomidora, posypujemy solą i pieprzem, dajemy łyżkę jogurtu, małą garść gorszku ptysowego, 2-3 rzodkiewki, łyżka jogurtu, na koniec układamy liście sałaty, troszkę jogurtu i posypujemy szczypiorkiem.
Podajemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego 😉
6 komentarzy
Niesamowicie apetycznie wygląda ta sałateczka 🙂 Zjadłabym 🙂
😉
Pysznie wygląda 🙂 Taka sałatka to samo zdrowie 😀
😉
Ciekawy pomysł z tym groszkiem ptysiowym, coś innego niż tradycyjne grzanki.
Bardzo fajnie chrupią 😉