Pieczone roladki pod marchewkową pierzynką
1 kg schabu,
500 g pieczarek,
2 pomidory,
1 czerwona papryka,
sól i pieprz do smaku,
500ml śmietany 30 %,
zioła prowansalskie,
sól i pieprz do smaku,
3 marchewki.
Schab kroimy na plastry, rozbijamy tłuczkiem, oprószamy pieprzem i solą.
Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory i paprykę również kroimy w kostkę.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy warzywa i dusimy do miękkości, doprawiamy. Lekko studzimy i po łyżce układamy na plastry schabu, zwijamy w rulony.
Przygotowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym.
Śmietanę doprawiamy i polewamy roladki. Na wierzch posypujemy startą marchewką na dużych oczkach.
Pieczmy 50-60 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉
2 komentarze
Bardzo lubię roladki, a te na pewno smakują pysznie 🙂 Zjadłabym 🙂
Polecam bardzo 😉