Zupa pomidorowa z papryką

Szpileczki i babeczki

Zupa pomidorowa z papryką
4 skrzydełka,
2 marchewki,
1 pietruszka,
1 cebula,
3 ziela angielskie,
2 liścia laurowe,
500 ml przecieru pomidorowego,
łyżka suszonego tymianku,
sól i pieprz do smaku,
szczypta imbiru,
2 czerwone papryki,
5 ziemniaków,
śmietana do zabielenia.

Marchew, cebulę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. 

Do garnka z wodą (3-4 litry) wrzucamy skrzydełka i warzywa, gotujemy na małym ogniu około 20 minut. 


Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. 


Paprykę również kroimy w kostkę. 


Warzywa wrzucamy do garnka. 


Gotujemy 10 minut, następnie dodajemy koncentrat i przyprawy. 


Chwilę gotujemy. 


Zabielamy śmietaną. 


Podajemy z makaronem. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 8 października 2017 - 07:56

Bardzo smacznie wygląda 🙂 Zjadłabym 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 10 października 2017 - 07:45

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies