Udka pieczone z cebulą i papryką
1 kg udek z kurczaka,
2 papryki czerwone,
1 duża cebula,
pół szklanki ketchupu,
pół szklanki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
szczypta kurkumy,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
zioła prowansalskie.
Majonez mieszamy z ketchupem i przyprawami. Cebule obieramy i kroimy w duże piórka. Paprykę kroimy w dużą kostkę. Warzywa mieszamy z udkami i sosem. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
Następnie wrzucamy na blaszkę piekarnikową i lekko polewamy olejem. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
7 komentarzy
aromatyczne 🙂
😉
Bardzo smacznie 🙂 Lubię takie dania 🙂
😉
Mniam, nie ma to jak smakowicie przygotowany kurczaczek 😀
😉
964733 102246Hey! Do you use Twitter? Id like to follow you if that would be ok. Im definitely enjoying your blog and appear forward to new updates. 929575