Drożdżowe rogaliki z czekoladą

Szpileczki i babeczki

Drożdżowe rogaliki z czekoladą

4 szklanki mąki pszennej,
1/2 szklanki cukru,
20 g drożdży,
2 jajka,
1 szklanka mleka,
8 łyżek oleju,
1 biała czekolada,
1 mleczna czekolada.

Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejce.

Mąkę przesiewamy.



Dodajemy do mąki zaczyn drozdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne.



Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.



Ciasto dzielimy na równe częsci. 



Wałkujemy i wycinamy koło ( w zalezności od tego jakie chcemy mieć rogaliki ).



Dzielimy na trójkąty.



Na kazdy trójkąt wykładamy pół kostki białej i pół kostki mlecznej czekolady.



Zwijamy w rulony, nastęnie rzegi do siebie.



Układamy na blaszkę piekarnikową wysmarowaną masłem i posypaną mąką.



Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.



Smacznego 😉 


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

6 komentarzy

Kinga 9 listopada 2017 - 19:21

Wygląda apetycznie! 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 9 listopada 2017 - 19:30

😉

Odpowiedz
Marcepanowy Kącik 10 listopada 2017 - 10:13

Pyszne i jakie rowniutkie rogaliki, chętnie zjadła bym do kawki 🙂 ❤

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 10 listopada 2017 - 14:02

😉

Odpowiedz
posmakujto! 10 listopada 2017 - 12:57

Piękne wyszły! 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 10 listopada 2017 - 14:02

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies