Cieciorka po bretońsku
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
garść suszonej marchwi,
garść suszonej pietruszki (korzeń),
garść suszonych pomidorów,
2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego,
1 szklanka wody,
200 g kiełbasy,
sól i pieprz do smaku,
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Obrany czosnek przeciskamy przez praskę.
Na dużej patelni podsmażamy cebulkę z czosnkiem.
Kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy do cebuli.
Podsmażamy chwilę.
Wrzucamy suszone warzywa, ziele angielskie i liście laurowe.
Wlewamy wodę i dodajemy koncentrat pomidorowy chwilę dusimy około 10 minut.
Wrzucamy cieciorkę i doprawiamy.
Dusimy 10 minut.
Smacznego 😉
2 komentarze
ale pysznie wyglada
😉