Cieciorka po bretońsku

Szpileczki i babeczki

Cieciorka po bretońsku
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
garść suszonej marchwi,
garść suszonej pietruszki (korzeń),
garść suszonych pomidorów,
2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego,
1 szklanka wody,
200 g kiełbasy,
sól i pieprz do smaku,

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.

Obrany czosnek przeciskamy przez praskę.

Na dużej patelni podsmażamy cebulkę z czosnkiem.

Kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy do cebuli.

Podsmażamy chwilę.

Wrzucamy suszone warzywa, ziele angielskie i liście laurowe.

Wlewamy wodę i dodajemy koncentrat pomidorowy chwilę dusimy około 10 minut.

Wrzucamy cieciorkę i doprawiamy.

Dusimy 10 minut.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Izaa 30 listopada 2017 - 08:06

ale pysznie wyglada

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 4 grudnia 2017 - 14:16

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies