Słodko-pikantny gulasz z dodatkiem dżemu

Szpileczki i babeczki

#lowicz #dzem #konfitura #truskawki
Słodko-pikantny gulasz z dodatkiem dżemu truskawkowego
1 kg łopatki wieprzowej,
3 liścia laurowe,
4 ziela angielskie,
garść suszonej marchwi,
garść suszonej pietruszki,
garść suszonego selera,
szklanka pikantnego ketchupu,
150 g dżemu truskawkowego ŁOWICZ,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
0,5 łyżeczki ostrej papryki,
woda,
olej do smażenia.

Łopatkę kroimy w większą kostkę.

Do garnka wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy mięso, chwilę podsmażamy.


Następnie wlewamy wodę, tyle aby zakryła mięso, dodajemy liście i ziele angielskie oraz suszone warzywa.

Dusimy około 10-15 minut.

Następnie dodajemy ketchup i dżem truskawkowy.

Doprawiamy do smaku.

Dusimy do miękkości mięsa około 20 minut.

Podajemy z ulubinymi dodatkami.


Smacznego 😉



Z MIŁOOOŚCI DO TRUSKAWEK

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies