#MasterTuńczyk
Placuszki z cukinii i tuńczyka
2 średnie cukinia ( około 350- 400 g),
2 jajka,
5 łyżek mąki,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka oregano.
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Jajko rozkłócamy. Dodajemy do cukinii. Tuńczyka odsączamy, dzielimy na małe kawałeczki. Dodajemy do cukinii tuńczyk, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wykładamy łyżką masę tworząc małe placuszki.
Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoto.
Smacznego 😉
ZAPRASZAM NA KONKURS Z ŚWIETNYMI NAGRODAMI
www.konkurstunczyk.eu
www.konkurstunczyk.eu
2 komentarze
Wygląda pysznie! A czy tuńczyk princes w sosie własnym też się sprawdzi? Takiego nakupowałam (bo dieta :D) i zastanawiam się czy też będzie ok..
Myślę, że tak, tylko trzeba odsączyć. I ewentualnie dodać z łyżkę oleju do ciasta 😉