Ciasto 3 bit

Szpileczki i babeczki

Ciasto 3 bit
około 500 g herbatników,
500 g masy krówka,
1 budyń (40 g) + mleko,
200 g masła,
500 ml śmietany 30%,
1 łyżka żelatyny,
czekolada mleczna,
Na duża blaszkę wykładamy herbatniki, wykładamy krówkę i znów układamy herbatniki. Budyń gotujemy według wskazówek na opakowaniu, studzimy i miksujemy z masłem ( masło powinno być w temp. pokojowej). 


Wykładamy na herbatniki, przykrywamy ciastkami. 


Śmietanę ubijamy na sztywno. 

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. 


Łączymy ze śmietaną. 

Wykładamy na herbatniki. 


Wierzch ciasta pasypujemy startą czekoladą, rozdrobnionymi orzechami laskowymi i grubym cukrem dekoracyjnym. 


Przechowyjemy w lodówce. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Kuchnia MagdaLeny 26 czerwca 2018 - 23:54

Pyszne ciasto 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 27 czerwca 2018 - 07:23

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies