Duszona dynia z miodem, czosnkiem i tymiankiem
1/2 niewielkiej dyni,
2 średnie cebule,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oleju,
1 łyżeczka suszonego tymianku,
sól i pieprz do smaku.
Dynię obieramy i kroimy w kostkę mniej więcej 1,5 cm x1,5 cm.
Cebulę kroimy w dużą kostkę.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy cebulę, lekko dosalamy i dusimy około 5 minut.
Następnie dodajemy dynię i dusimy kolejne 5 minut.
Na koniec dodajemymiód, czosnek, tymianek i doprawiamy solą i pieprzem.
Chwilkę dusimy.
Gotowe.
Podajemy jako dodatek do drugiego dania lub przystawka.
Smacznego 😉
1 komentarz
996490 898301So may be the green tea i buy in cans exactly the same as the regular tea youd buy to put within your morning cup? Ive been told is just normal green tea made to be cooler, but does it have any affect as far as not speeding up your metabolism as quick as normal hot green tea? 458908