Sałatka z jajkiem, fetą i brokułem
pół brokuła,
2 jajka,
1 pomidor,
pół czerwonej papryki,
kawałek sera feta,
olej lniany,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa do sałatek do smaku.
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy obieramy i kroimy na cztery.
Brokuł myjemy , dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękości około 8-10 minut.
Paprykę kroimy w paseczki.
Pomidora w ósemki.
Do miseczki wykładamy brokuł, jajka, pomidor, paprykę.
Posypujemy serem feta i grzankami.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do sałatek.
Polewamy olejem lnianym.
Smacznego 😉
2 komentarze
Jedna z moich ulubionych 🙂 Prosta i smaczna 🙂
😉