Sałatka z zupek chińskich

Szpileczki i babeczki
Sałatka z zupek chińskich
2 zupy chińskie curry (+2 szkl wody),
1 podwójna pierś z kurczaka
(sól, pieprz, słodka papryka),
1 czerwona papryka,
3 ogórki gruntowe,
3 ogórki konserwowe,
2 pomidory,
3-4 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki,
łyżeczka suszonej bazylii.
Makaron łamiemy, wsypujemy suche przyprawy, zalewamy wodą i odstawiamy na 10 minut.

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy.

Dodajemy do usmażonego kurczaka do makaronu.

Ogórka obieramy.

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę.

Dodajemy do pozostałych składników.


Dokładamy majonez i wsypujemy przyprawy.

Mieszamy dokładnie.

Przechowujemy w lodówce.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies