Sałatka z zupek chińskich
2 zupy chińskie curry (+2 szkl wody),
1 podwójna pierś z kurczaka
(sól, pieprz, słodka papryka),
1 czerwona papryka,
3 ogórki gruntowe,
3 ogórki konserwowe,
2 pomidory,
3-4 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki,
łyżeczka suszonej bazylii.
Makaron łamiemy, wsypujemy suche przyprawy, zalewamy wodą i odstawiamy na 10 minut.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy.
Dodajemy do usmażonego kurczaka do makaronu.
Ogórka obieramy.
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę.
Dodajemy do pozostałych składników.
Dokładamy majonez i wsypujemy przyprawy.
Mieszamy dokładnie.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego 😉