Kotlety schabowe w słonych krakersach

Szpileczki i babeczki

Kotlety schabowe w słonych krakersach
1 kg schabu,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
paczka słonych krakersów,
3 łyżki mąki,
2-3 jajka,
olej do smażenia.
Schab kroimy w plasterki i rozbijamy.

Przyprawy mieszamy ze sobą.

Przyprawiamy rozbite mięso.


Jajka rozkłóćmy. Doprawiamy solą.

Krakersy rozkruszamy. Mieszamy z mąką.


Panierujemy schabowe w jajku, następnie w krakersach.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.


Smażymy mięso z obu stron na złoty kolor.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies