Chlebek bananowy z wiórkami kokosowymi

Szpileczki i babeczki

Chlebek bananowy z wiórkami kokosowymi
 
4 dojrzałe banany,
75 g masła,
3/4 szklanki cukru,
1 jajko,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1,5 szklanki mąki pszennej,
Pół szklanki wiórek kokosowych.
Do rozgniecionych widelcem bananów, dodajemy cukier, rozpuszczone masło i jajko. Mieszamy. 


Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe. 

Mieszamy do połączenia się składników.

Ciasto wykładamy do blaszki (10×30) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. 

Upieczone posypujemy cukrem pudrem 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies