Kiełbasa pieczona z warzywami i morelami
3 małe pętka kiełbasy,
1 cebula,
1 czerwona papryka,
4 morele,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka bazylii,
3-4 łyżki oleju.
Przyprawy mieszamy z olejem.
Kiełbaski dzielimy na mniejsze kawałki.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w większą kostkę.
Z moreli usuwamy peski.
Warzywa,morele i kiełbasę mieszamy z mieszanką przypraw.
Naczynie żaroodporne przykrywamy folią aluminiową.
Wykładamy kiełbaski z warzywami i morelą.
Przykrywamy folią i pieczemy około 30 minut.
Następnie zdejmujemy folię aluminiową i pieczemy jeszcze 5-10 minut do zrumienienia.
Podajemy z ulubionymi sosami.
Smacznego 😉