Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z kurczakiem, boczkiem i warzywami. Idealna jako przystawka lub dodatek do kanapek czy obiadu.

SKŁADNIKI:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • 1 łyżka przyprawy curry,
  • 250 g surowego boczku,
  • pół sałaty lodowej,
  • 7-8 kiszonych lub konserwowych ogóreczków,
  • około 10 marynowanych pieczarek,
  • czerwona cebula,
  • czerwona papryka,
  • 4 łyżki majonezu,
  • 3 łyżki ketchupu,
  • 1 łyżka musztardy,
  • sól, pieprz i pieprz czosnkowy do smaku.

WYKONANIE:

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą curry i smażymy na złoty kolor.

Boczek kroimy w kostkę i smażymy na chrupko.

Ogóreczki i pieczarki kroimy w kostkę.

Cebulę obieramy, z papryki pozbywamy się gniazd nasiennych i również kroimy w kostkę.

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.

Wszystkie warzywa wrzucamy do miski i mieszamy.

Do warzyw dodajemy kurczaka i boczek. Mieszamy.

Majonez, ketchup, musztardę i przyprawy mieszamy i łączymy z resztą składników.

Sałatka gotowa 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies