Przepyszny kawał mięcha idealny na kanapki. Tak przygotowany schab to sprawdzony przepis na domową wędlinę.
SKŁADNIKI:
- 1,5 g schabu,
- 2 czubate łyżki majonezu,
- 1 łyżka chrzanu,
- 1 łyżka marynaty staropolskiej,
- sól i pieprz do smaku,
- 1 łyżka wędzonej papryki słodkiej.
WYKONANIE:
Przygotowanie schabu jest banalnie proste.
Do miseczki wkładamy majonez, chrzan i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Następnie smarujemy schab przygotowaną marynatą.
Mięso najlepiej jest odstawić na noc.
Mięso wkładamy do piekarnika na 170 stopni, pieczemy 1,5 godziny. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik i pozostawić schab do całkowitego wystudzenia.
Gotowe 😉
Zapraszam na obejrzenie filmiku z przygotowań 😉