Piersi z kurczaka w boczku na grilla i nie tylko

Szpileczki i babeczki

Sezon grillowy w pełno, dlatego podrzucam wam przepis na szybkie i smaczne piersi z kurczaka w boczku w aromatycznej marynacie.

Przygotowanie jest bardzo proste, a efekt mega smaczny.

Polecam Wam również przepisy na grillowe sałatki i surówki :

SURÓWKA NA GRILLA I NA OBIAD, SAŁATKA MAKARONOWA Z BROKUŁAMI I SEREM FETA.

SKŁADNIKI:

  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka,
  • ok 200 g boczku wędzonego w plastrach,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka chrzanu delikatesowego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżka wędzonej papryki słodkiej,
  • 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią.

WYKONANIE:

Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze części. Jedną pierś na 4 części mniej więcej.

Do miseczki wrzucamy majonez, chrzan i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Następnie wkładamy mięso i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanego kurczaka możemy odstawić na godzinę do lodówki.

Po tym czasie kawałki kurczaka owijamy w boczku.

Przygotowane mięso grillujemy z obu stron na złoty kolor.

Tak przygotowane mięso możemy również upiec w piekarniku około pół godziny na złoty kolor w 180 stopniach góra dół lub usmażyć na patelni.

Smacznego 😉

ZAPRASZAM NA OBEJRZENIE FILMIKU 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies