Przepyszna faszerowana cukinia szarpaną karkówką. Ekspresowe danie dla zabieganych. Polecam przygotowanie takiego super dania.
SKŁADNIKI:
- 2 małe cukinie,
- 250 g szarpanej karkówki,
- ser mozzarella.
WYKONANIE:
Przepis jest banalnie prosty.
Cukinię kroimy na pół wzdłuż, pozbywamy się łyżeczką gniazd nasiennych.
Następnie wykładamy szarpaną karkówkę.
Na wierzch układamy plasterki mozzarelli.
Całość układamy na blaszkę, i pieczemy 25-30 minut w 190 stopniach.
Podajemy z ulubionymi sosami np pomidorowym.
Do przygotowania tego dania użyłam produktów dostępnych w sklepie SCHRONIKSKO BUKOWINA. Wszystkie gotowe potrawy słoikowe, wędliny oraz pozostałe rzeczy są bardzo dobre jakościowo, nie znajdziecie w nich zbędnych, nikomu nie potrzebnych dodatków. Zapraszam was na zakupy 😉
Wpis w ramach współpracy z Schronisko bukowina.