Przepyszne pączki na mące bezglutenowej w 15 minut. Pączki są mega puszyste i szybko znikają. Przygotowanie jest bardzo proste, wystarczy połączyć wszystkie składniki i usmażyć. Znikają jeszcze ciepłe.
Do przygotowania użyłam gotowej mieszanki mąk bezglutenowych, ale możecie użyć zwykłej mąki pszennej. Konsystencja ciasta powinna wyglądać mniej więcej jak gęsta śmietana.
Zapraszam również po inne przepisy na TŁUSTY CZWARTEK: TRADYCYJNE PĄCZKI Z CZEKOLADĄ, PĄCZKI Z MASCARPONE W 15 MINUT, PĄCZKI W 15 MINUT Z SERKA HOMOGENIZOWANEGO.
Pączki najlepiej zróbcie od razu z podwójnej porcji, szybko znikają.
SKŁADNIKI:
- 280 g serka waniliowego homogenizowanego,
- 300 g mąki bezglutenowej mix pączki faworki,
- 3 jajka,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- około 1 litra oleju do smażenia,
- cukier puder do posypania.
WYKONANIE:
Wykonanie jest mega proste i nie potrzebna szczególnego poświecenia do przygotowania takich pączków.
Do miski wbijamy jajka i dodajemy serki waniliowe, lekko mieszamy aby się składniki połączyły. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
Proszek możemy zastąpić sodą, a mąkę bezglutenową pszenną.
Całość dokładnie mieszamy do połączenia się składników.
Olej rozgrzewamy.
Łyżką nabieramy ciasto, drugą ściągamy prosto na rozgrzany olej. Łyżkę najlepiej jest zanurzyć w gorącym oleju wtedy ciasto łatwo schodzi z łyżki.
Tak przygotowane pączusie smażymy na złoty ładny kolor na średnim ogniu. Uważajmy aby nam się za mocno nie spiekły.
Jeszcze ciepłe pączki oprószamy cukrem pudrem.
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA FILMIKU Z PRZYGOTOWAŃ KROK PO KROKU PĄCZKÓW