Przepyszna choinka z ciasta francuskiego i masy krówkowej. Szybka w przygotowaniu i łatwa z zrobieniu.
Taka choinka fajnie zaprezentuje się na świątecznym stole. Jeżeli macie ochotę na inne świąteczne wypieki to polecam: EKSRESOWY PIERNIK BEZ MIODU , PIERNIK ”LAST MINUTE” lub SERNIK Z PIERNIKAMI.
SKŁADNIKI:
- 2x ciasto francuskie,
- pół puszki masy krówkowej czekoladowej.
WYKONANIE:
Jeden blat ciasta wykładamy na papier do pieczenia i smarujemy masą krówkową.
Następnie przykrywamy drugą częścią i lekko dociskamy.
Z przygotowanego ciasta wycinamy choinkę, boki nacinamy na około 1 cm i skręcamy.
Z pozostałości ciasta robimy foremkami kształty. Ja zrobiłam gwiazdki i ułożyłam kilka na choince.
Przygotowaną choinkę pieczemy 30 minut w 175 stopniach na złoty ładny kolor.
Ozdabiamy według własnego uznania. Ja polałam rozpuszczoną białą czekoladą i posypałam kolorowymi drażetkami.
Smacznego 😉
Zachęcam do obejrzenia filmiku z przygotowania choinki 😉
Życzę smacznego 😉