Cukinia w cieście naleśnikowym

Szpileczki i babeczki
Cukinia w cieście naleśnikowym
2 nieduże cukinie,
250 g mąki,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
jajko,
100 ml mleka,
szczypta soli,
olej do smażenia.
Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w plastry (około 0,5 m). 

Jajka rozkócamy,wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą, wlewamy mleko i dokładnie mieszamy. 

Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji( konsystencja gęstej śmietany). 


Na patelni rozgrzewamy olej,Plastry cukinii zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor. 


Możemy podawać z ulubionymi sosami. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies