Jajka faszerowane (pomidor, cukinia, parówka)

Szpileczki i babeczki
Jajka faszerowane (pomidor, cukinia, parówka)
6 jajek,
1 pomidor,
1 mała cukinia,
1 parówka,
sól i pieprz do smaku,
2 łyżki majonezu.
Jajka gotujemy na twardo (7 minut), studzimy. Obieramy i kroimy na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka. 

Cukinię obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidora kroimy w kosteczkę. Parówkę również kroimy w kosteczkę. 

Warzywa i parówki mieszamy ze sobą. 


Żółtka mieszamy z majonezem i przyprawami. Łączymy z resztą składników. Łyżeczką wykładamy farsz na białka. 


Przechowujemy w lodówce. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 19 sierpnia 2018 - 22:02

Bardzo apetyczna propozycja 🙂 Aż ślinka cieknie 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 21 sierpnia 2018 - 14:01

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies