Placuszki z cukinii i tuńczyka

Szpileczki i babeczki
#MasterTuńczyk

Placuszki z cukinii i tuńczyka
2 średnie cukinia ( około 350- 400 g),
2 jajka,
5 łyżek mąki,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka oregano.
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Jajko rozkłócamy. Dodajemy do cukinii. Tuńczyka odsączamy, dzielimy na małe kawałeczki. Dodajemy do cukinii tuńczyk, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej. Wykładamy łyżką masę tworząc małe placuszki.

Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoto.

Smacznego 😉


ZAPRASZAM NA KONKURS Z ŚWIETNYMI NAGRODAMI
www.konkurstunczyk.eu





Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Polacz 15 maja 2018 - 19:04

Wygląda pysznie! A czy tuńczyk princes w sosie własnym też się sprawdzi? Takiego nakupowałam (bo dieta :D) i zastanawiam się czy też będzie ok..

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 15 maja 2018 - 19:11

Myślę, że tak, tylko trzeba odsączyć. I ewentualnie dodać z łyżkę oleju do ciasta 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies