Ciasto waniliowo-czekoladowe na biszkoptach z bezami
0,5 szklanki mleka do nasączania biszkoptów,
1 łyżka żelatyny,
2 łyżki żelatyny,
wiórka kokosowe.
Śnieżkę ubijamy z mlekiem, wsypujemy cukier waniliowy i wlewamy aromat.
Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, jak będzie żelująca łączymy z masą.
Biszkopty przekładamy masą. Nasączamy w mleku i układamy na blaszce wzdłuż biszkoptem do blaszki.
Pozostałością masy polewamy biszkopty.
Masę czekoladową miksujemy z mlekiem.
Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, jak będzie żelująca łączymy z masą.
Połowę wykładamy ma masę waniliową.
Układamy beziki.
Wykładamy pozostałą masę.
Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Chłodzimy minimum godzinę w lodówce.
Smacznego 😉
6 komentarzy
Ciasto jak marzenie 🙂 W sam raz do kawki, więc proszę o kawałek 🙂
😉
Ciasto ma w sobie to "coś" 😀
😉
Pysznie wygląda -:)
😉