Zupa pomidorowa z kaszą manną
4 skrzydełka z kurczaka,
2 marchewki,
1 pietruszka,
kawałek selera,
3 ziemniaki,
kawałek pora,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
3 ziele angielskie,
2 liścia laurowe,
500 g przecieru pomidorowego,
pęczek natki pietruszki i bazylii,
sól i pieprz do smaku,
szczypta kurkumy,
1 łyżka suszonej bazylii,
śmietana lub jogurt.
Warzywa obieramy i myjemy. Kroimy w kostkę. Do garnka z wodą dodajemy warzywa, skrzydełka oraz ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy na małym ogniu około 1 godziny.
Następnie dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy, gotujemy około 10 minut. Na koniec dodajemy kaszę manną, natkę pietruszki i bazylię. Chwilkę gotujemy.
Zabielamy śmietaną lub jogurtem według uznania.
Smacznego 😉