Surówka z botwinką

Szpileczki i babeczki

Surówka z botwinką
Pół kapusty pekińskiej,
duża garść liści botwinki,
3 ogórki gruntowe,
1 duży pomidor,
kawałek pora (około 10 cm).
Sos
200 g jogurtu naturalnego,
łyżka musztardy,
sól i pieprz do smaku,
Szczypta ostrej papryki.
Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. 
Ogórki obieramy. 
Kapustę pekińską szatkujemy. 
Pomidory i ogórki kroimy w kostkę. 
Pora w plasterki. 
Warzywa mieszamy ze sobą. 
Dodajemy listki botwinki. 
Składniki sosu mieszamy ze sobą. 
Łączymy z warzywami i dokładnie mieszamy. 
Podajemy do dań obiadowych lub jako przystawkę. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

posmakujto! 1 czerwca 2018 - 17:25

Pyszna, zdrowa surówka! 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 2 czerwca 2018 - 09:59

😉

Odpowiedz
Julka D 6 czerwca 2018 - 11:16

Super przepis

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 7 czerwca 2018 - 14:20

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies