Roladki z kurczaka w boczku z pieczarkami

Szpileczki i babeczki

Roladki z kurczaka w boczku z pieczarkami
1 podwójna pierś z kurczaka,
500 g pieczarek,
1 cebula,
1 serek topiony,
sól i pieprz do smaku,
100-150 g gotowanego boczku.

Piersi z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy. Przyprawiamy. Pieczarki i obraną cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy do miękkości. Przyprawiamy i dodajemy serek topiony, mieszamy aż się ładnie połączą składniki.

Na rozbite piersi kurczaka wykładamy po łyżce farszu i zwijamy, nastepnie okręcamy plasterkiem boczku. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

Chujowa Pani Domu 12 lipca 2017 - 20:48

Takie roladki bardzo lubię i chętnie bym zjadła nawet pomimo późnej pory 🙂 Bardzo apetyczne 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 14 lipca 2017 - 13:12

😉

Odpowiedz
Lonna 13 lipca 2017 - 18:06

Bardzo apetyczne te roladki 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 14 lipca 2017 - 13:13

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies