Roladki z kurczaka w boczku z pieczarkami
1 podwójna pierś z kurczaka,
500 g pieczarek,
1 cebula,
1 serek topiony,
sól i pieprz do smaku,
100-150 g gotowanego boczku.
Piersi z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy. Przyprawiamy. Pieczarki i obraną cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy do miękkości. Przyprawiamy i dodajemy serek topiony, mieszamy aż się ładnie połączą składniki.
Na rozbite piersi kurczaka wykładamy po łyżce farszu i zwijamy, nastepnie okręcamy plasterkiem boczku. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
4 komentarze
Takie roladki bardzo lubię i chętnie bym zjadła nawet pomimo późnej pory 🙂 Bardzo apetyczne 🙂
😉
Bardzo apetyczne te roladki 🙂
😉