Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem

Szpileczki i babeczki

Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem
 
1 kg ziemniaków,
2-3 łyżki mąki,
2 jajka,
Sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
Pęczek szczypiorku.
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach.
Odsączamy z nadmiaru wody.

Dodajemy mąkę ,jajka i przyprawy. 

Szczypiorem szatkujemy. Dodajemy do masy ziemniaczanej. 
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. 

Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki.

Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi sosami. 

Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies