Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem
1 kg ziemniaków,
2-3 łyżki mąki,
2 jajka,
Sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
Pęczek szczypiorku.
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach.
Odsączamy z nadmiaru wody.
Dodajemy mąkę ,jajka i przyprawy.
Szczypiorem szatkujemy. Dodajemy do masy ziemniaczanej.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi sosami.
Smacznego 😉
Szczypiorem szatkujemy. Dodajemy do masy ziemniaczanej.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi sosami.
Smacznego 😉