Pieczeń indycza z papryką i cebulą

Szpileczki i babeczki

                                    Pieczeń indycza z papryką i cebulą
1 kg mięsa mielonego indyczego,
1 czerwona papryka,
1 duża cebula,
2 ząbki czosnku,
2 jajka,
3 łyżki kaszy manny,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
Olej do posmarowania.
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, kaszę manną i przyprawy dokładnie mieszamy.

Paprykę i obraną cebulę kroimy w drobną kosteczkę. 

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. 

Warzywa dodajmy do masy mięsnej i mieszamy.

Blaszkę smakujemy olejem ( i mnie tortownica o wymiarach 24 cm). 

Wykładamy mięso i smarujemy olejem. 

Pieczemy 1 godzinę 20 minut w 180 stopniach. 


Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies